Sportos szettek utcára – divattrend és irányzat

 

Ma már nem csak edzőtermekben népszerűek a kényelmes és sportos ruhadarabok. A legvagányabb cipők, nadrágok és különleges felsők már egyre többször kiszöknek az utcára, csempésznek egy kis old school hangulatot az összeállításokba. Gyakoriak a vibráló színek és a kontrasztok, a gigantikus márkajelzések. A Nike jelenlegi kapszula kollekciójának is több ilyen darabja van, kimaxolják a retrot, de hoznak magukkal egy friss és könnyed stílust is.

A képen látható felsőt és dzsekit egy egyszerű, basic farmerral kombináltuk, így lesz tökéletesen alkalmas egy rohanós hétköznapra is a szett. Az összeállításhoz választott Nike Cortez most egy igazán csajos színben pompázik. A Cortez először 1972-ben jelent meg, Bill Boweman, a Nike alapítójának első mesterműveként. A Cortez azóta is magán hordozza a klasszikus jegyeket de szinte minden szezonra tartogat egy izgalmas árnyalatot, variációt,   hogy mindenki megtalálja a stílusához leginkább illeszkedőt. 

A sportos és a basic ruhadarabok kombinálásával hamar kialakul a harmónia és talán pont ezért lesz ilyen népszerű ez a trend az utcai divatban is. 

Igazság szerint ez már nem is trend, a folyamatos visszatérés miatt, inkább irányzatnak neveznénk. Úgy tűnik, hogy a divat és a sportruházat hivatalosan is összeforrt és töretlenül képviselik a kényelmet és a magabiztosságot.

Szöveg: @pannierdei

Fotó: @inspirationholic